Blogger Templates

-here am i-

-Past is my History,Today is my Presence, Future is my Dream-


Sometimes people are beautiful,Not in looks,Not in what they say.
JUST IN WHAT THEY ARE.
-Markus Zusak, I Am the Messenger-


Mudahnya, kalaula.......


 
mudahnya kalau memory aku cm memory gadgets..
boleh delete bile2 masa yg aku nk bile2 masa aku x suke..
isy...muadahnya kalau la hidup ini x perlu lalui kesakitan itu..
xdela aku rasanya sampai sekarang,..
TP
tula kehidupan...kesakitan yang aku rasai tu la yg mngajar aku untuk lebih berhati2 tntngnya..
lebih brhati2 memilih pasangan hidup..
lebih mndalam menilai cinta dan syg seorg lelaki trhadap seorg wanita..
tuluskah mrka mnyintai aku,..
ikhlaskah mereka menerima aku seadanya,..?
jujurkah mereka bila brsama ku..?
setiakah mereka bile brjauhan dgn ku...?
itu semua mnjadi persoalan apbila seorng lelaki mngingn kan aku untuk mnjd teman hidupnya..
sebab itu jugak aku tidak brni mmberikan apa2 jaminan trhadap persoaln ini..
ini melibtakan hati dan perasaan manusia..
yg tidak tegar untuk aku sakiti dan disakiti...
trlalu sakit untuk lalui ini semua..
satu harapan aku disaat dan ketika ni hanya la dapat melupakan dy dgn sebaeknya dan tidak mempunyai ape2 perasaan trhadapnya lagi..
harap aku kuat untuk laluinya sebelum menemui  yg benar2 tulus,ikhlas,setia dan jujur trhadap diri ku ini...
aku bukan la manusia yg sempurna yg menginginkan pasangannya yg cukup sepurna..
aku hanya sekdar manusia kerdil yg hanya ingin dilindungi dgn kasih syg serta cinta yg tulus dan ikhlas..

sekian..palitan cerita dr hati yg lara..






u r my bestie..love u la..

assalamualaikum..

first of all lau kowg baca aku punye tajuk post aku kali ni mesti ingt  ni pasal kekasih hati aku kan..??
btw tidak sama sekali..
it'a about my best friend that i ever had,..
auchhh...
yeah! i do i love her sgt2..bukan less ok..
aku ngn dy agak brbeza dr segi pemakaian..
she wearing bootcut jeans n im, wearing skiny jeans,
she more ladies n me, lebih nmpak gaya kasarnya..(mmg kasar pon)
tp...
perangai kami lebih kurang sama je..
kami jalan pantas, ckp pon laju, suke buat hal sndiri (bukan x cmpur org k tp ada sbbnya kami mcm tu..)
paling best yg pernah kami dgr..
depa kata kami KEMBAR...:)
muka lebih kurang sama je..
hihihiiih...
kata org muka lebih kurang sama jodohnya kekal lama..hopefully la jodoh kami sebagai kawan baek kekal selama2nya..

hubungn kami sbgai bff xde la asyik indah je...
ada gaduh jugak tp in certain things la..
biasala tu lau bertekak...
hihihi
sejarah mcm mana kami boleh jd kawan baek tu biar la antra kami saja yg taw...
yg penting sekarang ni kami nk habis kan belajar sama2 dan kejar cita2 serta impian masing2 bersama2...
doakan kami kekal sbgai shbt selamanya,...
ni la kawan baek aku 

NUR NABILA BINTI SAPARUDIN.





assalamualaikum


isy susah tolla lau ada org perasan ni an..
kawan aku bukan ko sowng la..
lau aku kutuk pon aku state kan bnde tu umum kan..
uhhhh..
aku bukan nk bngga diri la yg aku ni ramai kawan..
tp 
sumpah!aku x suke cri pasal dgn org laen..
as long as u very nice to  me i will do the same things ok.
aku nk buat PENGAKUAN ni..
aku nk MINTA MAAF pd yg terasa akan sttus2 aku kat fb tu,..
aku biasala suke merepek cikit kat sttus2 aku kat fb tu..
al maklumla pengalam hidup aku tu..
just nk share je ....
xde  niat pon nk bg sesiapa terasa..
k sampai disini je la crte aku..

shit la ingat dy!!!

shitla.!
mula2 je aku dh mencarut..
uhhh..!!!
kawan aku ar crte pasal ex aku..
baek2 hati n memory aku ni nk lupekan dy terus ingt n mngnggu emosi aku...
arrrghhh!! mmg aku x sukela..
aku xde la slhkan kawan aku tu..
aku taw dy just xcited nk brcrte je...
tp biasa la aku....hati tisu woo..!!
emm x pe2...
kuatkan semangat scha...
thinking positive,
keep smile...=)
ok..!!!




don't test me anymore la..

isy apa ni suke uji2 org..
ingat aku ni bahan uji kaji ke...
kang aku bla betul baru taw..
menyesal x terkata,gigit jari je la ko..
uhuhuhuh...
gegurl x suke aw cmni...
asyik diuji je..
taw la gegurl ni nakal,degil,keras kepala n suke melayan
tp
x perlula uji kaji tu...
ngeeeeee......xsuke aw...
ni nk mngedix2 ag ni ngn sume org....
biar taw cm ne gegurl gedix kan...

sumpah!!aku yg taip blog ni pon geli bile bhsakan diri gegurl...
uweekkkssss...!!!
k.bye!


"will you marry me"

...Assalamualaikum...


 


ouch...ouch..ouch..
'WILL YOU MARRY ME'
wow!!what the great proposal for the girl..
lau laki tanye dyorg cmni mmg la melompat sakan..
mmg suke giler la kan..!!
TP 
tidak aku woo...
mmg la aku suke.sumpah suke...!sape yg x sukekan,.
TP 
tula...cubela kowng pk balik disebalik proposal ni..
pk secara mendalam ok..
ni yg aku pk la n pandangan aku terhadap 'will you marry me'..
ouchh..(gaya gedix)
weyt...weyt....ingat kawen senang ke..
KOMITMEN kne tnggi wo..lau kowg ni jenis suke enjoy lupe kan je la dulu niat kowg tu nk kawen ok...
TANGGUNGJAWAB besar woo....lau kowng pon nk lunaskan tnggungjwab pd diri sendiri pon susah btter lupekanla niat korg tu...(snggup ke nk tnggung dosa ank org laen plk.)
EKONOMI kene kukuh woo...bukan la aku ni mata duitan ye..tidak ok!!pk la weyt dunia sekarang ni makin maju, barang-barang dapur contohnya dah naek harga aw..kowng nk bg ank bini kowng makan batu ka??dgn kehendak ank2 n bini2 ag..
ha ni paling penting..
didikan AGAMA...ha dah siap sedia ka mau mendidik n membimbing anak2 kowng n bini2 kowng dgn didikan yg cukup...salah didikan akhirat tuntut aw,..(xtakut ka)
ini la pandangan aku trhadap will u marry me sbb aku xde idea ag..pdhal slma ni mcm2 kot aku pk...
xpe2..t aku dah ada idea mmg akan akua kan update ag..
bnyak sebenarnya pasal hal ni...


MOGA AKU DIPERTEMUKAN JODOHNYA DENGAN ORG YG DAPAT MEMBIMBING AKU DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMBIMBING KE JALAN YG LURUS..AMIN.


...wasalam...